donderdag 19 juli 2012

Bezoek aan 9/11 memoriaal

Zo het is hier net 7 uur in de ochtend en ik ben nog steeds niet helemaal gewend aan de amerikaanse tijd. De jetlag is over maar wordt gewoon te vroeg wakker. Wat hebben we gisteren gedaan. Omdat de dames erg moe waren hebben we een rustige dag gehouden. Natuurlijk eerst weer met de Metro naar Manhattan. Het begint de wennen voor deze automobilist dat openbaar vervoer en de logica er achter. Leuk nee nog steeds niet. Sommige treinen zaten overvol vandaag. Zeker die vanuit Wallstreet waar men als haringen in een ton zit en mensen er nog proberen in te stappen. Wij hebben we twee voorbij laten gaan voordat we er in konden stappen. Even de dag doornemen dan maar. 's Morgens naar de Zoo in Central Park geweest. En nee Alex zat niet op zijn heuvel te brullen. Er was zelfs geen Alex! Dus die fabel is ook weer verloren gegaan. Maar de pinguins van madagascar die waren er wel. Het was net etenstijd voor ze en dat was toch wel grappig om te zien.
Natuurlijk als je de Zoo vergelijk met Artis dan is de laatste denk ik ktoch wel 8 keer zo groot en hebben ze meer dieren maar 1 dier hebben ze daar zeker niet. De nieuwe trainer van Oranje was daar ook met vakantie.
Na ons bezoek was het toch wel etenstijd en hebben we de Subway opgezocht en daar lekker de feet long broodjes gegeten voordat we weer met de metro naar ground zero zijn vertrokken. Het was voor het eerst rustig in de trein en konden we allemaal zitten. Ground Zero bezoek gaat vooraf met een aanmelding via internet waarbij je aangeeft wie er komt en hoe laat. Aangekomen bij ground zero ga je eerst door een security check die gelijk is aan de binnenkomst van de USA. Met scanpoortje voor je bagage en een hoop bewaking. Begrijpelijk want men is nog steeds bang dat er een aanslalg komt op de mensen die het monument bezoeken en het monument zelf.
Het monument zelf is indrukwekkend. Het feit dat je bent op de plek waar het onwaarschijnlijke en verschrikkelste gebeurde "give you the kreeps". De bronzen namenlijst rondom de waterval is een mooie herrinnering voor de mensen. Rondom het monument worden nieuwe towers gebouwd die al ver klaar zijn aan de buitenkant.
Na het bezoek bij het monument kwamen we nog twee cops tegen op wel heel bijzondere motoren. Drie wielers waar je op staat volledig electrisch aangedreven. Erg leuk om te zien. Even een praatje gemaakt hetgeen de cop wel erg leuk vond.
Na het bezoek doorgelopen naar het financieell centre van de USA Wallstreet. Weinig protesten daar te zien tegen de mensen die de financiele wereld toch redelijk op hun kop hebben gezet. De dag geeindigd met een bezoek aan Starbucks waar een dark roast coffe toch wel erg lekker smaakt. Toen we daar binnen zaten begon het te onweren en te regen "nie normaal" zoveel water er viel in korte tijd. Gelukkig was de metro dichtbij de Subway waar we nog snel 3 feeters hebbeb gekocht en gingen we met de metro naar huis. Dat moet je dus echt niet doen rond 17.30.
Voor de thuisblijver dit is de map van de metro. Vandaag gaan we de hop on hop off busreis doen door Manhattan. Daarover morgen meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten