zaterdag 21 juli 2012

Van New York naar Lake George

Zo na de drukke dagen in New York nu een rustdag in Lake George. De laaste volle dag in New York hebben we op verzoek van de dames rustig aan gedaan. Daarom maar als een echte toerist de rondreis door Manhattan met de Grey Line bussen gedaan. Kaartjes online gekocht en eerst maar eens de gehele rond rit van de Plaza naar Down Town gedaan en weer terug natuurlijk. Het was heerlijk weer dus in de open bus was het een geweldige sight seeing toer met een Italiaan als gids met een mooi Rossie accent.
En het was druk in New York niet te kort. Zelfs een taxi nemen helpt dan niet meer. De hele rondreis duurde zo'n 3 uur dus toen we terug waren op de Plaza hebben we eerst uitgerust, gegeten en toen moesten de laatste souveniers van NY nog gekocht worden. Sanne haar New York City shirt en Tessa voor haar tassen verzameling een R&R New York bag. Past goed in de verzamling uit Parijs, San Fransico en Amsterdam. Daarna de rit nog een keer gedaan tot Downtown SOHO omdat daar het shoppen nog leuker zo zijn en met name goedkoper. Tessa wilde graag nog een flip case voor haar iPhone in het zwart. De beste verkoper wilde er maar liefst 15 dollars voor hebben. De dames hebben onderhandeld naar 5 euro en een dollar. Meer cash was er even niet en een card wilde hij niet hebben. Met de metro terug naar New York Queens met 4 koffie van Starbucks en lekkere broodjes van de Subway in de hand is ook een belevenis. De Amerikanen vonden die Hollanders maar vreemd. Maar daar trekken wij ons niks van aan. Thuisgekomen wachte nog een teleurstelling. Onze Dell D610 was weer kapot op de hard drive net zoals in de vorig vakantie in de USA dus op laptop jacht geweest en bij de Wallmart een nieuwe gescoord voor een prijs die in Europa niet mogelijk is. En daar bloggen we weer mee verder. Dan de reisdag naar Lake George. De reis van ruim 430 miles begon in Nederlands weer. Dus nat en met een stort regen. Eerste de auto opgehaald bij Hertz. Toch makkelijk dat reserveren van uit Nederland. Binnen 10 min de auto mee gekregen.
Deze keer een Amerikaan hoor, maar of die hier gebouwd is betwijfel ik. We reizen nu een een echte Chevvy Malibu. Lekker ruim en best luxe aan boord. Zal straks even zoeken waar die nu echt vandaan komt. Note: de Malibu is echt een Amerikaanse auto gebouwd en ontworpen in de States. TomTom aangesloten en nauurlijk mijden we de tolwegen die er hier genoeg zijn dus lekker over de Interstate naar Lake George gereden. Door de dorpen heen en dan zie je toch een ander Amerika dan op de Highway. We kruisten nog een geweldig grote Pete die net de bocht om kon komen bij een spoorweg.
Wat wel jammer is voor ons DAF mensen dat je aan de buitenkant niet kunt zien of er nu een PACCAR MX in zit of toch een CAT of Cumminsmotor. Natuurlijk kan ik het wel horen. Maar we mogen als DAF-er toch wel er voor gaan zorgen dat we dit ook kunnen zien. Zal het eens voorstellen aan Harrie Schippers. Zo zijn ooit ook de zij-badges op de deur gekomen.
Heel wat oudere Peterbilts en Kenworths gezien lang de weg dus dat was best genieten. En wat doen we vandaag in Lake George. Nu lekker even langs het meer gelopen en naar de stoomboten gekeken. En natuurlijk Sanne en Tessa met het meer op de achtergrond op de foto gezet.
En we hebben onze eerste steak in de USA weer gegeten. De meiden vonden dat de steak die Papa maakt lekkerder was en vooral minder vet. Het zag er wel goed uit maar was de prijs van ruim 100 dollars echt niet waard.
Vannavond kunnen de Amerikanen in de herkansing want volgens ons hotel Fort Henry Williams is er een veel beter restaurant in de buurt. Nog even voor de thuisblijvers ons uitzicht achter het hotel.
Niet gek he. Maar helaas zit onze kamer aan de andere kant van het hotel. Booking.com krijgt daar nog een beoordeling van, want dit was niet helemaal de bedoeling. En de dan ons ontbijt. Lekker Amerikaans bij de MCD met pancakes, fishsticks en koffie en de onafschijdelijke burger. Zelfs de kids weten nu waarom veel Amerikanen te dik zijn. Any size frisdrank voor een dollar. Frisdrank flessen van 2,5 liter voor 89 dollarcent terwijl de Jush d'Orange hier 3 maal zo duur is. Gezond kan dit niet meer zijn. Maar voor een keer kunnen deze Hollanders er wel van genieten.
Zeker al je lekker buiten in de zon mag ontbijten. Vandaag ook het thuisfront gesproken. Jan en Corry bedankt voor de goede zorgen voor onze huisdieren. Mijn broer Arend houdt nu zijn vakantie in Helmond. Wat we hier ook nog tegenkomen is heel veel shops met hippie style kleden. Het mooiste was toch wel het cafe resaurant in Grease style. Helemaal jaren 60/70 hier.
Morgen verder reizen naar Corning op weg naar The Falls om daar dan weer 2 dagen te blijven genieten van dit wereldwonder. Ben benieuwd wat we dan weer in het verkeer zien. En ook deze route over de Interstates natuurlijk met een bezoekje aan Amsterdam want die plaats laat zien dat wij hier ook ooit wat te zeggen hadden. En we zitten er maar 30 Miles vandaan. Dus daar maken we echt even wat foto's voor jullie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten