woensdag 18 juli 2012

Sanne's shopping in New York

Zoals al gezegd verheugde Sanne zich het meest op shoppen in New York. Nu was de 5th Avenue daar de beste plek voor. Ze had zich in haar hoofd gezet om een cap te kopen met New York er op en nog wat nieuwe kleren. Het gekke was nu dat ze ging shoppen bij jawel H&M want die is hier ook. Haar zus deed voor haar niet onder want Sanne kocht een leuke rok maar Tessa zelfs een jurkje.
En de cap, die kwam er ook ook want na diverse soeveniers winkels te hebben gezien werd eindelijk de geschikte cap gevonden. Na het shoppen zijn we naar het Central Park gegaan. Ondertussen was het al wel 2 uur in de middag geweest en was de temperatuur opgelopen tot zo'n 36 graden. In het park werden op diverse plaatsen waterflesjes te koop aan geboden voor 1$ per flesje van iets meer dan een halve liter. Daar heeft Tessa een knap staaltje van onderhandelen laten zien. Met haar engelse taalvaardigheid haalde ze de verkoper toch mooi even over om 2 flessen te verkopen voor 1 dollar. Ja de handelsgeest van ons hollanders overwon hier maar mooi.
De Zoo van het Cental Park is natuurlijk wereld beroemd sinds de film Madagascar. Maar omdat het zo warm was hebben we het bezoek even een dagje uitgesteld. We wilden ook nog gaan eten want het was al lang geleden dat we de starbucks hadden bezocht voor koffie en een broodje. Dus met behulp van de wifi van de Zoo een MCD gezocht en gevonden en daar lekker op z'n Americaans gegeten. Na het eten wilden we toch nog graag naar het Vrijheidsbeeld. Dus weer met de metro naar Down Town gegaan en tot Bowling Green station. Daar een hele leuke ontmoeting gehad met een meisje die daar informatie aan het geven was als Jehova getuige. Die doen het hier toch anders dan in Nederland waar je vooral ouderen lang de deur ziet gaan. Dat doet men hier niet en ik zag zelf een heleboel jongeren. Ze zijn meer bezig als sociaal vangnet voor de kansarmen uit de samenleving. Zij adviseerde ons om met de ferry State Island te gaan om het Vrijheid beeld te zien. En dat was nog gratis ook. En dat spraak ons Nederlanders natuurlijk wel aan.
Op State Island hernieuwd kennis gemaakt met Subway. Een broodjes zaak waar je een heerlijk broodje kan kopen van zo'n 30 cm lang met van alles er op van rauwkost tot gemalen biefstuk en natuurlijk een combinatie van 2. Een heel goed alternatief voor een gezonde maaltijd dacht ik zo.
Toen weer terug met de metro naar het hotel waar we naar 13 uur tourist spelen in de hitte weer terug in het hotel. Nu nog even als afsluiting wat werk gereleateerde opmerkingen. In de stad zien je voornamelijk cab over engine vrachtwagens. Nog een mooie chinees gezien met een hele compacte add blue tank met daarin geintergreerde add blue dosing module. Andere opvallende zaken die ik zag was dat er erg veel hybride auto's en bussen rond rijden. Daar heb ik een leuk plaatje van gemaakt.
Men promote dit dus met clean air. na het optrekken zag ik toch een behoorlijke rookwolk van de diesel maar goed. Het staat er op dus zal men het ook waarmaken. De Yellow Cabs zie je heel veel rijden in NY en ik schat zo'n 50% is daar hybride. En niet alleen van het model Prius maar alle merken die hybride hebben waren vertegenwoordigd. En dat zijn er meer dan we in Europa zien rijden. Over de dag van vandaag waar we 9/11 memorial bezocht hebben later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten