woensdag 18 juli 2012

New York de reis

Het is nu 6.45 in de ochtend en al een uur wakker in New York. Het is waar: NY slaapt niet. Maar bij mij is het de jetlag die er voor zorgt dat ik weer vroeg wakker ben. De reis naar NY was goed. We zijn met Delta Airlines in een Airbus 330 gevlogen in ruim 8 uur naar NY JFK airport. Het eerste wat je weer daar opvalt is hoe welkom je bent bij de douane. Een lange rij mensen voor foto's en vingeradrukken. Maar goed 9/11 heeft veel veranderd en niet alles ten goede voor de tourist.
In het vliegtuig hadden we 1 middenrij met z'n viertjes en hadden we genoeg te doen met onze iPhone's, iPad en films kijken.
Na de douane zijn we met een Yellow Cab naar het hotel in New Island City gereden. Gelukkig wist de chauffeur goed de weg en had hij een wat aparte rijstijl. Hij volgde via slinkse routes de weg parallel aan de highway omdat daar nogal wat file stond. Alleen aan het eind miste hij een afslag zodat we een gratis rondje Manhattan hadden. Na het inchecken even de omgeving verkend en om 20.00 NY time gaan slapen. Voor ons was het toen natuurlijk midden in de nacht en we waren best moe van de reis. Met de plannen voor de volgende dag was dit natuurlijk de beste oplossing. En zelfs ik heb ruim 11 uuur geslapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten