woensdag 25 augustus 2010

Death Valley om dood te gaan van de hitte

Zo weer even internet in het hotel in Mammoth Lake de ingang voor Yosemite park. Dus snel even de informatie achterstand voor het thuisfront wegwerken.

Eerst even een speciaal bericht voor Marion onze poezenoppas. We hebben je mail ontvangen maar kunnen nog niet antwoorden. Het is fijn om te horen dat onze dames het goed doen. Hetgene je niet kunt vinden ligt in de bijkeuken rechts onderin. We kunnen niet mail verzenden maar wel lezen Tot zover de geheimtaal. Nu weer verder met de blog.

Las Vegas hebben we weer verlaten. Een stad voor gekken zo definieer ik het maar. De bank wint immers altijd. Vegas was erg prijzig in alles, zelfs Starbucks ons favoriete koffie huis had zijn prijzen aangepast aan Vegas level, maar goed je bent op vakantie dus mag het wat kosten.

Na aan lange rit van zo'n 125 km rechtuit, het lijkt er op dat hier de wegen alleen maar recht uit gaan, hebben we de grens van Death Valley bereikt. We besluiten de toeristische route te nemen langs Shoshone. Daar stopten we bij het eerste tank station van de jongens van Chevron. Hier wachte al een auto voor ons.

Auto voor het tankstation van Chevron

Gelukkig hadden we in Las Vegas al vol getankt dus het tanken was niet echt nodig. Anders hadden we lang gestaan. Achter het tankstation was een Death Valley Museum waar een oudere dame het beheer deed. Heel leuk en leerzaam. Hier wordt dus de boraat gewonnen die ook als dope in olie terug te vinden is. Verder veel over de dieren en planten wereld en was er een onderkaak van een Mamoet te zien. Ook Singer naaimachines waren hier in de 18 eeuw al aangekomen.



Daarnaa doorgereden over de toeritische route naar Bad Water. Hier is het diepste punt ter wereld van de aarde. Circa 20 meter onder zeeniveau lag het uitgedroogde meer van de valley. In het voorjaar komt er wel water in maar nu was het droog en met 50 graden zo warm dat de kids de auto niet uitwilden ( lees airco). Jacqueline was wel er uit gegaan en naar de rand van het lege meer gelopen.


Jacqueline op weg nar de rand van het lege meer bij 50 graden celcius buiten

Toen ik er achter kwam dat ze geen water bij zich had heb ik haar gevolgd zover ik kom kijken. Niet slim van ons om daar niet aan te denken. Maar onze 4-daagse loper kan wat hitte hebben en weet wanneer terug gegaan moet worden. Alles is dus goed gegaan.

Bergen van Death Valley


Aangekomen in ons hotel aan Furnance Creek eerst het zwembad opgezocht. Het is heerlijk zwemmen als het water lekker warm is en het buiten nog warmer. Ook nu weer nederlanders gezien en gesproken en wedstrijd tegen gezwommen. De dames wonnen natuurlijk van de jongens die dat niet meer erg vonden toen ze hoorden dat onze meiden wedstrijd zwemmen als hobby hebben..

's Avonds koelde het af tot zo'n 38 graden en 's morgens was het nog steeds boven de 30 graden in de Death valley barbeque. Dus vroeg op en verder naar Mammoth Lake waar we nu zijn net hebben gegeten. Morgen hier de bezienswaardigheden bekijken en dan naar Yosimite park.

Zo iederen weer bij en hopelijk tot morgen. Dan wat meer foto's van Death Valley en verder. En natuurlijk de mooie Kenwort die we hier ontmoet hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten