zondag 29 augustus 2010

Van San Francisco naar Monterey


Vandaag zijn we aangekomen in Monterey en zijn we bijna aan het einde van onze reis door de USA gekomen. Gisteren hebben we de 49 mijls route gereden door San Francisco, welke we via de Tyre site hebben gedownload. Helemaal probleemloos ging het niet want er waren wat wegen afgesloten. Maar de TomTom wist ons uiteindelijk toch het meeste wel te laten zien. We hebben niet de gehele route gehad maar wel enkele hoogte punten die het bekijken zeker waard zijn geweest.


Voor de Golden Gate bridge
De Golden Gate bridge was 1 van die hoogte punten. Het was zaterdag dus de Amerikanen waren massaal uitgerukt naar het park onder de brug waar men recreeerde in de vorm van spellen spelen, vissen aan de pier en barbeknoei. Een heel leuke sfeer en voor ons Hollanders een prachtig gezicht op leverde.

Natuurlijk even gekeken wat men ving met het vissen. Het merendeel had krabben gevangen die men dezelfde dag nog zou eten. Ik heb een vis gezien van een soort die ik niet thuis kon brengen. Het leek het meest op een groot soort voorn.


Tram anno 2010 in jaren 50 stijl









Opvallende transportmiddelen van deze mooie stad, die we met gemengde gevoelens verlaten hebben, waren toch wel de tram in jaren 50 stijl. Het lijkt of men de zaak hier nooit heeft vervangen. Ook de trollybus reedt hier rond net als in Arnhem aan de bovenleiding. En ik heb diverse hybrid bussen gezien. Het kan dus wel die technology waar ik ook diverse automerken ook mee heb zien rijden. Ook Ford reed met een 4x4 voertuig rond en hybrid technology.

Een ander hoogtepunt uit de route is Twin Peak met een geweldige view over de stand. De toren zelf had een top tot boven het wolkendek. Echt dit punt mag je niet missen in de 49 mijls route die ook met bordjes langs de weg is aangegeven.



Met zijn tweetjes op eenzame hoogte


View vanaf Twin Peaks
Dan de gemengde gevoelens van de stad. We zaten in een hotel waar de grote rijkdom vanaf straalde, echter alles was oud en gammel in onze kamer. Op de Market Street zagen we heel veel zwervers en bedelaars. De kids waren er bang van en wilden ineens weer spontaan hand in hand lopen. Op de weg naar de kabelbaan heb ik er toch zeker 30 geteld. Het meerendeel zwarte mannen maar ook blanke mannen en enkele vrouwen. In de donut store waar we 's morgens ons ontbijt haalden hebben we het ontbijt maar meegenomen. Het publiek dat daar aan zwervers zat nodigde niet uit om daar te eten. Achteraf een heel vervelende bijsmaak aan een toch mooie stad. We kwamen op de route ook langs het stadion van de SF Giants waar wel 2 kilometer rij stond om de wedstrijd van de avond te zien. Heel gedisciplineerd en mooi om te zien. Alles in de kleuren van de Giants.


Tessa en Sanne
Vandaag naar Monterey gereden langs Highway ,1 de kust route, met prachtige vergezichten over de oceaan. Daar zitten we in een mooi hotel en zijn we naar de trekpleister van de stad geweest. Dat is natuurlijk het aquarium. Rond dit hoogte punt was een gezellige buurt opgetrokken die ons zo opviel in vergelijking met SF dat we dit opmerkten naar elkaar en we voelden de gezelligheid van de mensen onderling.

Hier zagen we hele aparte zee dieren van haaien tot deze vis op onderstaand plaatje. Dit is echt 1 van de categorie waar is de vis nu.

Camouflage vis

Vissen uit Finding Nemo
In de aquarium is ooit de film Star Trek Voyage Home ( film IV) opgenomen. Die met de walvissen er in. Ook de vissen van Finding Nemo staan op de foto. Voor de liefhebbers Nemo zelf is ook te vinden op deze foto. Zoek hem even en mail maar waar die zit:<).
Morgen verder naar of Los Angelos of Pismo Beach. Als het de laatste plaats wordt dan moeten we midden in de nacht opstaan want dinsdag 9.00 vliegen we weer voor onze Voyage Home en zit de vakantie er op.
Een vakantie voor ons om nooit te vergeten in een land dat prachtig mooi is met voor onze hoge temperaturen in Death Valley waar we in de winter en herft de natuur nog wel eens willen zien. Met de glamour van Las Vegas. Het natuurschoon van Yosemite park en Grand Canyon en Monolake. Met de prachtige buurt van Hollywood en de indrukwekkende stad die San Fransisco toch wel is. Overigens is het de laatste dagen hier Nederlands zomer weer met 17 a 18 graden en een mager zonnetje. De jassen aan is echt nodig buiten. Gelukkig waren we daar op voorbereid. Ik heb mensen zien lopen in SF waar mij de rillingen over de rug van lopen zou koud gekleed.

Over kleding gesproken, een ieder zal zien dat we hier flink wat kleding hebben gekocht. Dat kan ook makkelijk want een Levis spijkerbroek kost hier maar 40 dollars en in Nederland leg ik daar toch gauw 70 euri voor neer. Heb zelfs een 70-er jaren look aangeschaft met spijkerjas en dito blouse. Echt retro uit de USA. Jullie zullen het wel zien als we weer thuis zijn.

Zo en nu naar bed want het loopt al weer tegen twaalf uur in de nacht hier. Voor jullie is het nu ochtend dus goedemorgen en welterusten voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten