zondag 22 augustus 2010

San Diego naar Tuscon



Zo even wat achterstand in informatie weg werken. Het is nu zondag en we zijn aangekomen in Sedona. Ik was gebleven bij San Diego dus daar nu eerst even nog wat sfeer impressies voor jullie.


Aangekomen in San Diego old town bleek het hotel te liggen in het oude centrum van de stad. Dit was natuurlijk wel ingericht voor toeristen maar was heel mooi. Ons hotel lag tegenover een park met huizen in de victoriaanse stijl.





Heel mooi aangelegd een stijl waar je van moet houden.

Het zwembad van het hotel was zo klein dat in de tijd dat je het woord pool uitgesproken had was je er ook over gezwomen. Maar het was heet buiten met zo'n 35 graden dus lekker in de pool geweest met de overige nederlanders die we daar ontmoet hebben. Gezellig onderonsje.




's Avond uit eten geweest. We hadden het hotel gevraagd waar we de typical american steak konden eten. Daar heen gegaan bleek het een bistro en beak house te zijn die geen steaks had. Over in paniek toen om het alternatief gevraagd. Heerlijke schouderbiefstuk alleen raakte de over daar weer van in paniek want hij had er twee aangeboden waarvan we met het hele gezin konden eten. Moest die weer terug voor een alternatief. Dat was een soort beef schotel met een heerlijke salade die geserveerd werd op een rond draaiende plank. Het leek net de aardappeletters van van Goch. Heerlijk gegeten en voor het eerst koffie gehad die te drinken was dankzij de ober die we vertelden dat de americaanse koffie net afwas water lijkt.

De volgende dag de langste rit  gereden naar Tucson. Dit was een lange rit met afwisselende landschappen en veel berg en woestijn vergezichten.

De grote cactussen in de woestijn langs de weg naar Tucson
Bergen op weg naar Tucson






















Op deze weg kwamen we deze roze Peterbilt tegen. Zo lelijk dat hij weer mooi wordt van lelijkheid. Daar moeten toch mogelijkheiden liggen voor DAF om daar eens wat moois van te maken. Hierin wil je toch niet gezien worden zonder een minderwaardigheidscomplex te krijgen. Ook de andere merken zoals Freidliner, Western Star gezien. En die zagen er wel typisch amerikaans uit maar met mooie lijnen. Maar niet alleen het wegvervoer was leuk om te zien. Ook de treinen met containers in dubbele lagen zagen we veelvuldig langs deze weg waar ook een spoor langs loop rijden. Met lengtes van 2 km en meer en 3 locs er voor om te trekken en 2 om te duwen. Een geweldig gezicht. Ook hier rol on roll of opleggers op treinen gezien. De slimme oplossing voor lange afstand transport. Ok genoeg gewerkt weer.




Op deze weg zagen we veel graslandschappen die aangelegd waren om hooi te produceren. Hiervoor waren er kanalen aangelegd die voor de watervoorziening zorgen. Dus midden in de woestijn grasvelden van kilometers breed met hier en daar boeren aan het werk. Met een grasschudder die in Nederland ook voor gras drogen gebruikt worden alleen daar zitten er geen 10 rollen aan en zijn deze geen 5 meter breed aan weerzijden. Dus echt groot! Heel mooi om te zien dat de mens ook in de hitte van meer dan 45 graden succesvol kan zijn. Wij bleven zo veel mogelijk in de auto. Uitstappen om te tanken leek op het instappen in een oven waar je zelf het te braden vlees bent. Daar zijn wij koude Nederlanders niet voor gemaakt. Poe, het was heet, heter, heetst daar lang de weg.

Tessa en Sanne in het zwembad van Tucson
Omdat het zo heet was hebben we weer het zwembad opgezocht voor verkoeling. Dit keer geen Nederlanders gezien in het bad dat we als prive zwembad mochten gebruiken. Ondanks de hitte van over de 45 graden waren we de enigste gebruikers. Heerlijk water wat er voor zorgde dat het gebarbequede vlees afkoelen kon. 's Avonds in Tucson wezen eten bij de eetketen Denny's die je door de hele VS kunt vinden met hetzelfde menu. Daar de reden gezien waarom sommige Amerikanen zo dik zijn. Het eten was veel en te vet. De koffie ook hier niet lekker maar beter dan we al gehad hadden in andere ketens. 
Bij ons in de buurt zat een echtpaar te eten die zo dik was dat als de vrouw op mij zou vallen in dood zou zijn.

Vanmiddag meer over de rit van Tucson naar Sedona en het bezoek bij Meiny in Phoenix dat heel gezellig was met weer eens echt brood en fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten